Bronnen van de Antwerpse geschiedenis

Website: IJssculpturen Disney komen naar Zuiderdokken

Hieronder staat het overzicht van alle gebruikte citaten uit deze bron. Om meer te weten te komen over de andere bronnen voor één gebeurtenis, kan je op de naam naast het blauwe icoon klikken.

Uitgeverij: Het Laatste Nieuws

Website: http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-antwerpen/ijssculpturen-disney-komen-naar-zuiderdokken-a2074262/

Citaten

Voor het eerst komt het ijssculpturenfestival Disneyland Paris Ice Dreams naar Antwerpen. De Gedempte Zuiderdokken worden eind november zes weken lang omgetoverd tot een ijspaleis met een tachtigtal ijssculpturen. Het evenement komt voor vijf jaar naar de stad. De volgende vier edities vinden plaats op het Astridplein.

250 ton kristalhelder ijs is op weg naar Antwerpen. Van 29 november tot 11 januari kunnen liefhebbers van Disney een kijkje komen nemen op de Gedempte Zuiderdokken waar tachtig ijssculpturen van de figuren van Disney in de hoofdrol te zien zijn. Het festival zal de komende vijf jaar neerstrijken in de stad. In een hermetisch afgesloten stalen hangar van 2500 vierkante meter waar de temperatuur permament zes graden onder nul is, zullen 33 artiesten vanaf eind oktober de sculpturen uit ijs houwen, een precisiewerkje.

"Onze ijs-artiesten zijn echte professionals en komen uit twaalf verschillende landen", vertelt organisator Alexander Deman. Sommige sculpturen zijn tot zes meter hoog. Niet enkel Mickey Mouse en Sneeuwwitje zullen een ijskoude versie van zichzelf krijgen, ook andere personages uit het Disney-oeuvre zoals The Pirates of The Caribbean krijgen een beeldje.

Dit jaar staat het festival nog op de Gedempte Zuiderdokken, maar vanaf 2015 zal het Astridplein flink afkoelen. "Op het Astridplein was er dit jaar al een ander evenement", vertelt Deman, "Dus wijken we voor de eerste editie uit naar het Zuid." Het Astridplein wordt vanaf 6 december tot 18 januari immers het decor voor Chinese kunstenaars die de zoo en het plein omtoveren tot een lichtspektakel, het China Light Festival.

Disneyland Parice Ice Dreams, op de Gedempte Zuiderdokken loopt vanaf 29 november tot 11 januari, elke dag van 10 tot 19 uur, een bezoek duurt ongeveer één uur en kost 12 euro voor volwassenen en 8 euro voor kinderen. Meer info vind je op www.ijs.be.

© nizrab .::. laatste update 2017-06-28