Bronnen van de Antwerpse geschiedenis

Website: Elisabeth van België

Hieronder staat het overzicht van alle gebruikte citaten uit deze bron. Om meer te weten te komen over de andere bronnen voor één gebeurtenis, kan je op de naam naast het blauwe icoon klikken.

Uitgeverij: Wikipedia

Website: https://nl.wikipedia.org/wiki/Elisabeth_van_Belgi%C3%AB

Citaten

Elisabeth Theresia Maria Helena (Anderlecht, 25 oktober 2001), hertogin van Brabant, prinses en kroonprinses van België, is het eerstgeboren kind van koning Filip van België en koningin Mathilde. Elisabeth heeft twee jongere broers, prins Gabriël en prins Emmanuel, en een jongere zus, prinses Eléonore. Sinds 21 juli 2013 is zij eerste in lijn voor de opvolging op de troon van België.

Prinses Elisabeth werd geboren op 25 oktober 2001 om 21:58 uur in het Erasmusziekenhuis te Anderlecht door middel van een keizersnede. Bij de geboorte woog ze 2930 gram en was ze 49,50 centimeter groot. Toen haar vader Filip het nieuws kwam meedelen aan de pers sprak hij de woorden: "Het is echt een vrouwtje".

Op 9 december 2001 werd ze gedoopt in de kapel van het kasteel van Ciergnon in de Belgische Ardennen door kardinaal Godfried Danneels, primaat van België en aartsbisschop van Mechelen-Brussel. Als peter heeft zij haar neef, prins Amedeo, zoon van prinses Astrid en als meter haar tante, gravin Hélène d'Udekem d'Acoz.

© nizrab .::. laatste update 2017-06-28