Bronnen van de Antwerpse geschiedenis

Website: Convictolitavis

Hieronder staat het overzicht van alle gebruikte citaten uit deze bron. Om meer te weten te komen over de andere bronnen voor één gebeurtenis, kan je op de naam naast het blauwe icoon klikken.

Uitgeverij: Wikipedia

Website: https://nl.wikipedia.org/wiki/Convictolitavis

Citaten

Convictolitavis was een vooraanstaand lid van de Gallische stam van de Haedui. Door de invloed van Convictolitavis vond er – volgens Caesar – een massaslachting plaats onder de zich in dat deel van Gallia gevestigd hebbende Romeinen. Onder Convictolitavis' verantwoordelijkheid werd vervolgens een verdrag met Vercingetorix gesloten om zich aan te sluiten bij de opstand tegen Rome.

Convictolitavis (ca. 50 v.Chr.) was een vooraanstaand lid van de Gallische stam van de Haedui. De loyaliteit van Convictolitavis duurde echter niet lang. Volgens Caesar werd hij door de stam van Vercingetorix, de Arverni, omgekocht om zijn volk op te ruien tegen de Romeinen. Een leger onder leiding van Litaviccus, dat de Romeinen bij de belegering van Gergovia te hulp zou komen viel de Romeinen daarom af, waardoor Caesar bij Gergovia in de problemen kwam en uiteindelijk de slag verloor.

© nizrab .::. laatste update 2017-06-28