Bronnen van de Antwerpse geschiedenis

Nieuws: Koning Filip daagt boeroepers uit

Hieronder staat het overzicht van alle gebruikte citaten uit deze bron. Om meer te weten te komen over de andere bronnen voor één gebeurtenis, kan je op de naam naast het blauwe icoon klikken.

Uitgeverij: Het Nieuwsblad

Website: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20130927_037

Citaten

Vrijdagavond maakten koning Filip en koningin Mathilde hun Blijde Intrede in Antwerpen. Onze royaltywatcher zag hoe burgemeester Bart De Wever (N-VA) zijn Vlaamse en republikeinse overtuiging opzij moest schuiven om het vorstenpaar te ontvangen. Al liet De Wever niet na om enkele speldenprikken uit te delen. Koning Filip liet zich ook niet onbetuigd. Toen hij uitgejouwd werd door anti-monarchisten, zwaaide hij ostentatief terug naar hen.

De Wever maakte al bij zijn aankomst een vestimentair statement. Hij droeg een opvalllende zwarte das met gele leeuwen op. "Zoek er niks achter. Het is geen Vlaamse leeuw maar een Venetiaanse. En hij past bij mijn grijs kostuum en zwarte jas." Iets later deelde De Wever een nieuwe prik uit tijdens een toespraak in het MAS. "De Blijde Intrede symboliseert dat de koning koning wordt bij gratie van het volk."

© nizrab .::. laatste update 2017-06-28