Bronnen van de Antwerpse geschiedenis

Nieuws: Jonge kunstenares portretteert bekende Antwerpenaren

Hieronder staat het overzicht van alle gebruikte citaten uit deze bron. Om meer te weten te komen over de andere bronnen voor één gebeurtenis, kan je op de naam naast het blauwe icoon klikken.

Uitgeverij: Gazet van Antwerpen

Website: http://www.gva.be/cnt/dmf20141201_01406534/jonge-kunstenares-portretteert-bekende-antwerpenaren

Citaten

In het atelier Koen van den Broek in Merksem vindt vanavond de vernissage The Thirteen Masters van de Antwerpse kunstenares Charlotte De Cock (27) plaats. "Ik heb dertien artistieke Antwerpenaren geschilderd in de omgeving waarin zij tot rust komen", zegt De Cock.

Jan Decleir, Robbe De Hert, Fred Bervoets, Damiaan De Schrijver, Ludo Mich, Guillaume Bijl, Jeroen Olyslaegers, Wim Catrysse, Tom Barman, Guy Van Bossche, Herman Selleslags, Luc Tuymans en Koen van den Broek. Dat zijn de dertien mannelijke artiesten die Charlotte De Cock geportretteerd heeft voor haar reeks The Thirteen Masters. "Allemaal Antwerpenaren die de stem zijn van een generatie, door kunst, muziek, acteren, schrijven en fotografie", klinkt het.

Het idee achter de tentoonstelling is dat De Cock, die begon te schilderen toen ze negentien was, de kunstenaars weergeeft op een manier die het publiek niet verwacht. "Eerst wilde ik de Antwerpse cafécultuur vereeuwigen, maar na verloop van tijd is dat idee een eigen leven beginnen leiden", legt De Cock uit. "Uiteindelijk heb ik een lijst opgesteld van kunstenaars die ik graag in beeld wilde brengen. Zij oogsten een voor een internationaal succes, maar het is in hun thuishaven, Antwerpen, dat ze stoom aflaten."

© nizrab .::. laatste update 2017-06-28