Bronnen van de Antwerpse geschiedenis

Nieuws: Historische restauratie van Antwerpse kathedraal na vijftig jaar bijna afgerond

Hieronder staat het overzicht van alle gebruikte citaten uit deze bron. Om meer te weten te komen over de andere bronnen voor één gebeurtenis, kan je op de naam naast het blauwe icoon klikken.

Uitgeverij: De Morgen

Website: http://www.demorgen.be/binnenland/historische-restauratie-van-antwerpse-kathedraal-na-vijftig-jaar-bijna-afgerond-a2138904/

Citaten

Aan de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen is een grootschalig historisch restauratieproject nagenoeg volledig afgerond, na vijftig jaar van werkzaamheden. Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) heeft vandaag de kooromgang en het nieuwe inkomportaal officieel voor geopend verklaard. Enkel het Schyvenorgel moet nu nog worden aangepakt, net als de schade aan de leien daken en de glas-in-loodramen die de hagelstorm van afgelopen juni veroorzaakt heeft.

"We zijn ervan overtuigd dat we de kathedraal na vijftig jaar hebben gewapend voor de komende eeuwen", zegt provinciaal gedeputeerde voor Cultuur en Erfgoed Luk Lemmens (N-VA), "al zal Onze-Lieve-Vrouw altijd wel de nodige aandacht blijven eisen."

© nizrab .::. laatste update 2017-06-28