Bronnen van de Antwerpse geschiedenis

Nieuws: Antwerpen Centraal verkozen tot meest romantische station

Hieronder staat het overzicht van alle gebruikte citaten uit deze bron. Om meer te weten te komen over de andere bronnen voor één gebeurtenis, kan je op de naam naast het blauwe icoon klikken.

Uitgeverij: Gazet van Antwerpen

Website: http://www.gva.be/cnt/dmf20150113_01471218/antwerpen-centraal-verkozen-tot-meest-romantische-station

Citaten

Antwerpen Centraal mag zich het meest romantische treinstation van Europa noemen. Volgens boekingssite Hotels.com beschikt het gebouw over een perfect decor om afscheid van elkaar te nemen.

De site beoordeelde verschillende stations op hun architecturale aantrekkelijkheid en daar kwam Antwerpen Centraal als beste uit. Gare Du Nord in Parijs staat op de tweede plaats, en het Londense King's Cross Station sluit de top drie. Dit laatste station staat volgens de site op de derde plaats omdat er een magische sfeer hangt. Op perron 9, spoor 3 en 4 kan je immers de Zweinsteinexpress - de trein van Harry Potter - nemen.

Amsterdam Centraal prijkt op de vierde plaats en dan vooral vanwege het Grand Café Restaurant bij perron 2. Dit was vroeger een wachtplaats voor mensen die een treinticket voor in de eerste klasse hadden gekocht. Hotels.com prijst het station aan als "een van de mooiste historische monumenten van de stad."

Bahnhof Friedrichstrasse in Berlijn staat op de vijfde plaats wegens het hartverscheurende verleden. Voor de val van de Berlijnse muur, was dit het laatste station voor de grens met het westen van de stad. Hier moesten veel mensen afsheid nemen van hun geliefde, vrienden en familie.

© nizrab .::. laatste update 2017-06-28